Shiatsucursus start 19 september 2018

Introductiecursus Shiatsu massage

Wil je zelf shiatsu leren? Dat kan nu in 5, voor iedereen,  toegankelijke lessen  waarin je kennis maakt met de belangrijkste basistechnieken; je leert hoe je shiatsu kan toepassen op jezelf door middel van zelfmassage en meridiaanstrekkingen en je leert hoe je shiatsu aan iemand anders kan geven.

Shiatsu zorgt er voor dat je meer ontspannen wordt en beter in je vel gaat zitten. Je energie gaat stromen en je voelt je vitaler en gezonder. Daarbij kan shiatsu helpen bij het verminderen van fysieke en emotionele (stres)klachten. Doordat shiatsu direct op de energie in je lichaam werkt (via meridianen en acupunctuurpunten) worden blokkades in je lichaam opgeheven. Dit versterkt je immuunsysteem en daarmee het genezingsproces.

Shiatsu kan door iedereen geleerd worden. Je hoeft niet speciaal lenig, jong of fit te zijn om shiatsu op jezelf toe te passen of om het te kunnen geven aan iemand anders. Daarnaast wordt shiatsu op de kleding gegeven. Deze eeuwenoude Japanse techniek om gezond en vitaal te worden & te blijven is zo toegankelijk voor iedereen.

Wat leer je in deze cursus?:shiatsu oud

  • je kan vrienden en familie een ontspannen shiatsu massage geven.
  • je weet bij veel voorkomende klachten welke shiatsubehandeling het beste past
  • je leert over de Oosterse achtergronden van shiatsu
  • je kent de loop van de meridianen
  • je leert de belangrijkste accupunctuurpunten ( ‘tsubo’s) en hun werking
  • je weet hoe je de shiatsutechnieken (zelfmassage en meridiaanstrekkingen) op jezelf kunt toepassen.

Opbouw van de shiatsucursus

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur. In elke les staat een van de 5 elementen centraal die ten grondslag liggen aan het oosterse denken over energie en gezondheid: water, hout, vuur, aarde en metaal. Elk element is gekoppeld aan een paar meridianen die elk een eigen effect hebben op je energiebalans. Je leert de loop van de meridianen en technieken hoe je deze kan behandelen, bij jezelf en bij de ander. Na elke les krijg je oefeningen mee die je thuis kan doen/uitproberen.

Praktische info:download (1)

De cursus bestaat uit 5 opeenvolgende woensdagavonden (19.30 tot 22.00 uur) en wordt gegeven door Jaap Storteboom, ervaren shiatsutherapeut.

De eerste lesavond is woensdagavond 19 september 2018. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 145  inclusief koffie, thee en lesmateriaal.

De shiatsucursus  wordt gegeven in HOF20, het centrum voor Vitaliteit en Levenskunst aan het Begijnhof in het centrum van Haarlem. HOF20 is goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein-, busstation zijn op loopafstand) en met de auto (parkeergarage De Appelaar is om de hoek).

Aanmelden

Verras jezelf en/of je partner, kind, vriend(in) door op een ontspannen wijze in  slechts 5 lessen shiatsu te leren. Meld je nu aan via onderstaand formulier,  wacht niet te lang want het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen.

Vul hieronder voor aanmelding en/of meer informatie het formulier in en druk op ‘verzenden’.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Door middel van het keuzemenu kan je je direct aanmelden voor de shiatsucursus of vragen om meer informatie. Je aanmelding is definitief wanneer je het cursusgeld ter hoogte van € 145,- hebt overgemaakt. Betaalgegevens ontvang je na aanmelding via de mail.

Als je meer informatie wilt, ook over eventuele alternatieve cursusdata, vul dan hieronder je telefoonnummer in zodat we contact met je kunnen opnemen.